Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Het doel: de circulaire strategie en ambitie van zusterbedrijf Janssen de Jong Projectontwikkeling tot in detail doorvoeren in de nieuwe huisvesting. Zodat collega’s, partners én klanten de circulaire visie & aanpak ook daadwerkelijk gaan voelen en beleven, en zelf kunnen ervaren dat we lef durven te tonen.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat circulariteit bijdraagt aan een betere wereld, is circulariteit compleet doorgevoerd in het interieur van onze nieuwe huisvesting in Arnhem en Utrecht. Materialen met een verhaal zijn de rode draad en zorgen ervoor dat er bij klanten én bij onze collega’s aan bewustwording wordt gewerkt. Goed voorbeeld doet goed volgen!

1 de aanpak

“We waren op zoek naar een partner die de circulaire ambitie in de nieuwe interieurs kon verwerken. Onze vernieuwingsmissie naar een circulaire bouw- en vastgoedeconomie is perfect vertaald in de ontwerpen.”

Circulariteit als uitgangspunt
In dit project zijn de volgende 4 circulaire pijlers als basis gekozen voor het ontwerp en de bijbehorende keuze in materialen:

1. Circulaire herkomst materialen van grondstoffen
2. Hergebruik van materialen
3. Reduceren van toxische materialen
4. Losmaakbaar & modulair: om een 2e levenscyclus te stimuleren

Door het naleven van deze uitgangspunten, maken we circulariteit echt concreet én zichtbaar.

Design & build
Om een juiste partner te selecteren die de circulaire pijlers op een creatieve manier kon vertalen naar een passend interieur zijn er pitches georganiseerd. HAL2 is de partij waarbij de overeenkomstige visies goed met elkaar matchten én die het meest inspirerende & creatieve concept presenteerde. Het unieke Design & Build traject gaf de doorslag om samen aan de slag te gaan. Zo kwam de cirkel rond.

Een rijke oogst aan gebruikte materialen heeft een nieuwe bestemming gekregen.

01 / 04

Kantoor Houtwerk, gelegen op de Campus Werkspoor in Utrecht

De vergaderruimte met een akoestisch wand gemaakt van schapenwol.

Het herkenbare huisje met modulaire & flexibele kastenwand

Materialenwand met roosters die zijn gebruikt bij renovatie van Paleis het Loo

Flexplekken in de coffee-corner met stoelen gemaakt van ‘koffiedik’

2 Het proces

Het archetypische huis van hergebruikte materialen komt terug op beide locties

“Het ontwerp werd gedefinieerd door vier uitgangspunten natuurlijk, circulair, lef en focus vs ontmoeten.”

Twee van elkaar verschillende kantoren. De een, van traditioneel beton (Arnhem) en de ander in Utrecht compleet van hout (CLT). Toch zijn ze opvallend overeenkomstig. De zorgvuldig gekozen elementen, die in beide kantoren terugkomen, zorgen voor eenheid.

Samen met zusterbedrijven Koninklijke Woudenberg en New Horizon is gezocht naar gave gebruikte materialen om deze in de interieurs een tweede leven te geven. Een leuk voorbeeld van toffe producten zijn de spots in Arnhem: afkomstig van de voormalige winkel van Hudson Bay uit Rotterdam.

De opmerkelijke ‘archetypische’ houten huisjes in het interieur zijn een knipoog naar de ontwikkeling en realisatie van woningen. Deze houten latten zijn in hun vorige leven gebruikt voor de renovatie van theater Carré in Amsterdam.

Aan de ‘materialenwand’ is een uitgebreide legenda toegevoegd waar het verhaal van de verschillende materialen verteld wordt.

Materialenwand met legenda

Lampen gemaakt van steigerbuis koppelstukken

Rugleuning gemaakt van kleding van collega’s

“Het was prettig om bij deze projecten te ervaren dat circulair denken ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd in het doen”

Bart Waasdorp

Ondernemer & interieurontwerper HAL 2

3 Het resultaat

Het keuken-eiland gerealiseerd met circulaire restmaterialen

Reimagine the way we work & live

De nieuwe vestigingen zijn echte ontmoetingsplekken. Niet alleen voor collega’s maar juist ook voor klanten en opdrachtgevers. De vestigingen ademen circulariteit, dit zie je niet alleen, dit voel je.

500

m2 aan circulaire kantoorruimte.

2

kantoren die circulair zijn ingericht, namelijk Arnhem & Utrecht.

2021

is het jaar dat deze projecten zijn gerealiseerd.

40

refurbished werkplekken (bureaus & bureaustoelen) kregen hier een 2e leven.

Beide kantoorlocaties zijn plekken geworden waar collega’s prettig werken en waar klanten, relaties & opdrachtgevers met veel plezier langs komen. 

Project Specificaties

Locatie

Utrecht (Houtwerk) & Arnhem

Klant

Janssen de Jong Projectontwikkeling

Categorie

Eigen huisvesting / kantoren

Jaar

2021

Aantal

500 m2

Thema's

Circulariteit, Duurzaam

Partners

Hal 2

Status

Opgeleverd december 2021

Meer weten over dit project? Neem contact op